Snart lämnar vi detta för ny arbetsvecka men redan på fredag är vi tillbaks 😃

Söndag den 18 augusti

Snart lättar vi hemåt ska försöka hinna hem till storsmurfs fotbollsmatch i eftermiddag.

Vi har haft en urmysig helg i stugan med mams. Stine älskar sitt landställe lika mycket som vi och tokspringer, rullar runt och leker eller sitter och spanar på förbipasserade på sin älskade gräsmatta med dörrarna öppna till båda stugorna så man kan gå in och ut som man vill. Det är frihet de för en liten hund.

Men nu städar vi ur för redan på onsdag flyttar svärisarna in och på fredag kommer vi tillbaka med svägerskan och hennes familj för en helg tillsammans med kräftskiva och födelsedagsfirande av maken min❤️

Härligt längtar redan!

kram Lena

Myspys i stugan ☺️

Lördag på landet

Vi myser på landet. Igår åt vi köpepizza och drack svalt vitt till, funkade alldeles utmärkt👌 Vi satt länge ute för det var en skön kväll men när knotten blev för jobbiga tog vi oss in i gammelstugan tände ljus och såg säsongsavslutet av Handmaids Tale.

Idag hämtade vi mams handlade lite och drog till stugan igen. Vi har gått långis med Stine tagit oss en drink och nu börjar vi förbereda kvällens grillning. Åh vad det är gött för kropp & själ att vara här ❤️

Ha en go lördag!

Skön kväll på landet. Hoppas ni oxå har en go fredag❣️

❤️ S T I N E ❤️

Onsdag 14 augusti

Dagarna svishar förbi i en ruggig fart och helt plötsligt va vi i mitten av augusti.  Åh härliga sommar försvinn inte, jag är inte klar med dig än. Så härligt att min lilla tar dopp i havet trots mulet och lite småkyliga vindar. Något jag själv drar mig för ”Det ÄR varmt i vattnet mamma” gastar han innan han frustande dyker under ytan igen. Mmmm må så vara men jag vill ha lite varmt på land också om jag ska blöta ner mig..

Vår lilla Stine växer på sig och det första rultiga mulliga har lagt sig och med springet i stegen har gängligheten kommit. Hon är ju för söt vår håriga älskling! Check up hos vettis väntar på fredag och den andra valpsprutan. Är mest nyfiken på hur mycket hon väger så vi doserar hennes mat rätt.

Längtar till fredag och vår tripp till landet!

Farfar & farmor har ett gediget schema att följa i helgen med boysen. Det är träningar,  matcher, kalas och domaruppdrag... japp de lär få sina fiskar varma 😂

Själva sipprar vi nog vin varvat med sköna promenader och valpmys, seriefrossa och god mat. 

Ha en go kväll❤️

Godaste paellan, kusinmys och snyftbio

Helgen till ända och måndagen gryr. Ska snart spänna på mig joggisarna för en snabb promenad till bussen, fått en fin rutin på den vardagsmotionen och sparar bensinpengar på att lämna bilen hemma. Win win.

Hoppas ni haft en mysig helg trots blandat väder. Gulliga svägerskan med familj bjöd in sig på middag, hennes tjejer hade ju inte träffat Stine än. Maken min svängde ihop en paella och jag tror minsann det var den godaste paella jag ätit, pannorna var renskrapade och äldsta sonen ville att pappa skulle göra likadan mat igår igen. Det är bra betyg! 

Igår var vi hela hela familjen på bio alla har vi suktat över att gå och se nya Lejonkungen, hundvakt ville svägerskan va. Inga problem att hitta hundvakter till den där snuttan inte. Filmen var jättefin och jag som kan vara lite känslig ibland på sånt som e fint och berör, grät 5 min in i filmen.. ja så kan det va. Så se den även om ni vet storyn och sett den tecknade!

En fin helg har vi haft och utvilad och stärkt av det är jag beredd på en arbetsvecka. En 4-dagars så ledig fredag. Nästa helg drar maken, jag och Stine till landet. Det blir mys de! Pojkarna hänger med farmor & farfar.

Kram på er❣️

Hundrumpan kom visst med 😏

Torsdag: jobb, åska och lite shopping

Har hittat en sån fin serveringsvagn i rotting, en privatperson här på ön sålde. Se bild. Jag är så nöjd. 600 kr senare står den här grannn o fin i vardagsrummet. Kanske att den får vara lite matsalsmöbel eller tom altanmöbel emellanåt, det är ju det som e så smidigt att det är bara att fylla på med godsaker och rulla runt den.

Imorgon efter jobbet drar vi till möbelvaruhuset, japp Kamprads, tänker byta ut lite i köket, typ poslinhon (som jag kommit att ogilla så mycket då den är jobbig att hålla ren och har dessutom en spricka), vi byter också ut bänkskivan, spis, ugn, fläkt... jamen typ halva köket då..Vi sparar kaklet och inredningen.

Jobbat och känner mig även nöjd där, det är så lugnt och skönt på jobbet att vi som jobbar hinner med det vi har på listan. Så fridens på den.

Kvällens dogwalk blev en kort och snabb runda för mig & Stine för hua vad det åska och blixtra. Kommer nog alltid att va lite okaxig när det dundrar, iaf att vara ute. Inne inga problem.

Omen hej svejs på er och en go kväll ❤️

När man hoppar i höga gräset och blir alldeles nerfröad🥰

Ödmjukhet

Låt oss prata lite om ödmjukhet. 

Är inte ödmjukhet en av de vackraste egenskaperna man kan ha. Jag tycker ju det. Vänlighet är en annan. Jag är uppvuxen och uppfostrad att man alltid ska möta en annan människa med vänlighet. Min mamma är vänligheten själv hon gör inte en fluga förnär. Bokstavligen. När hon var liten stoppande hon resolut trafiken på vägen utanför huset hon bodde för att myrorna som gick på led skulle korsa vägen. 

Idag slog det mig på min väg mot bussen genom vackra björkalle’n att naturen är så slående vacker och fantastisk. Jag slås av det ganska ofta men tillåter inte mig själv att stanna upp och insupa bilden doften. Men denna magiska morgon gjorde jag det jag stannade upp. Ser hur ett rådjur tittar på mig från en trädgård, plötsligt tar hon fart och hoppar över en gärdsgård och bakom henne kommer två halvstora bambisar. Ödmjukhet för naturen. Jag måste jobba på att få mer ödmjukhet till livet.

Med de orden önskar jag er en fin onsdag❤️

”Uppslukad” av ett dike 🤣😂

Regn och inget paraply 😳

Dessa väderappar att man inte lär sig att de inte går att lita på. Enligt senaste koll precis innan jag gick hemifrån vid val av skor bl a säger appen mulet/molnigt och regn efter ca 17 .. aha tänker jag som gärna vill ha vita skinnloafers till mina bardorutiga byxor, då funkar ju det finfint för då klarar jag mig från regn och sätter på mig skorna, skippar paraply. Jeansjackan är snyggast till byxorna.. ja ni fattar..

Tokregnar ute och jag tittar ut från rutan i bussen och undrar om jag kan teleportera mig sista biten till kontoret..hrmph..