Syren-tider löööv it❤️

För att summera mitt maj 2019

Majmånad började med ont i foten i följden av en rejäl stukning. Men foten har läkt på bra så nu är den näääästan tillbaka i form. Segt de där... men jag kan iaf gå, hoppa och jogga utan att den värker och då får man väl vara nöjd antar jag. 

I maj startade vi upp landet. Lite sent då vi normalt startar upp i april men då det har varit problem med vattnet så fick vi vänta med landetpremiären. Sen efter rörisjobb och byte av pump så är vi då äntligen igång! Blir så lycklig av att hänga här i det vackraste stället som finns. Dofterna, luften, vyerna. Svårslaget. 

Har i mina inlägg för majmånad mest redovisat vardagen. Den älskade vardagen som jag stormtrivs med i upp-och nedgångar med jobb, hem, träning, familj, vänner och rutiner. Allt rullar på och det är i ett tempo där man knappt hänger med. 

Och sen sista veckan i maj drabbades vi av sorgen efter förlust av högt älskad hårig och otroligt snäll familjmedlem, Selma.. vår vackra vovve queen Selma.

Vi ser med försiktig tillförsikt framemot ett juni. Vad månne denna månad ha med sig för gott eller ont?

Ha en fortsatt go lördag nu alla fina jag är iaf gla över att ni är ett gäng som kikar in här hos mig. Tack 🙏🏻

Torsdag den 30 maj

Vi har varit väldigt nedstämda idag och tomheten efter vår vackra hund är enorm. Mat-och vattenskålen orkar vi inte plocka undan än och kopplet hänger på sin krok...Allt är så förbaskat sorgligt. Till eftermiddagen åkte vi till svärisarna på fika och det var riktigt skönt att få prata av sig med dom och nyttigt för oss alla att komma hemifrån en sväng. På hemvägen hämtade vi upp en kompis till stor❤️ tror han behöver någon kompis här som kan lätt upp lite och få honom att tänka på annat. Killarna har plan på LAN inatt men först blir det en kvällsfotbollsträning.

Lill❤️ tittar på sidan hundarutanhem och önskar att vi ska hämta oss en ny familjemedlem på studs. För att fylla ut tomheten av en hårig bästa kompis med snälla ögon som följer varje steg man tar.

Saknaden är enorm och alla tacklar vi den och sorgen på olika sätt.

Efter besöket hos svärisarna känner jag och maken oss lättare i hjärta och sinne. Där pratade vi inte bara om Selma-vännen utan även om Midsommar och om hur roligt det ska bli att fira den tillsammans alla på landet. Kändes skönt att skratta och skoja ihop igen när vi lagade middag ikväll. Härligt med lite lättsamhet efter alla tårar.

Livet fortsätter.

kram Lena

Vår älskade Selma fick somna in idag ❤️

Orolig natt

Selmas allmäntillstånd är fortfarande inte bra hon drack iaf lite vatten igår men hängde med huvudet och var ostadig på benen. Vi är oroliga. Det var en hemsk orolig natt främst för maken som vakat och därför knappt fått sömn..Hon är med husse på jobbet idag som hon brukar men hon verkar inte piggna på sig enligt morgonrapport. Vi bokar veterinärbesök till eftermiddagen.. och vi är rädda att det kanske blir det sista. En gammal hund som tappar så fort ork och livsgnista tyder tyvärr på att det är dags. Om inte en tydlig förbättring sker under dan.

🙏🏻

Landet får vänta. Fokus blir Selma❤️

 

Selma

Vår hund Selma mår dåligt. Hon fyller 15 år om nån månad så hon är en gammal hund. En hund visar när det är fel rätt tydligt och nu idag plötsligt verkar det ha hänt nåt för hon staplar sig fram och går inte lika piggt som tidigare. Hon kom fram till mig och viftade lite på svansen när jag kom hem från jobbet. Skönt. Hon dricker vatten. Bra. Så ingen överhängande fara men nåt är inte bra... känns oroligt att åka till landet imorgon. Jag och mams ska ha mamma/dotter myshelg...men jag får vara beredd på att kasta mig i bilen om det skulle vara dags. Eller om jag blir hemma. Har inte bestämt mig än. Hon sover nu.

Det värsta med att ha ett älskat djur. Att dagen kommer då beslutet måste tas eller när de inte finns med oss längre.

😔

Monday not funday

Trött och lite måndagsdepp denna måndag med. Trist för inte likt mig egentligen att känna mig låg en hel dag okej lite smådepp på morgonen men inte en heeeel dag. Jaja kommer må bättre imorgon I am sure. Ikväll svingade maken min ihop en magisk pasta linguini med räkor och grädde inte jättesnäll mot figuren men gott gott gott!

Äppelträdet är i blom, häggen doftar underbart och syrenen är på gång. Så fint. Vill ibland stoppa tiden men i nästa sekund inte för vet att nästa dag kommer med nya vackra saker att vila ögonen på. Framtiden. Pollen härjar som värst nu ett gult pulver flyger från tall eller om det är från björk eller både och, de gula rutorna på bilen på morgonen vittnar om det. Väntar tills det värsta är över så jag kan börja putsa fönstren.

Har ni planerat sommarsemestern än? Såklart ni har. Även om man kanske inte har alla veckor tokplanerade så har nog de flesta ett hum om va man vill göra, jag menar ligga i hängmattan hemmavid och läsa böcker är också en härlig plan!

Själva har vi spridit våra veckor lite brukar bli så varje sommar och jag gillar upplägget. Man har alltid lite semester kvar...  sen...lite skön känsla.

Vi kommer hänga med andra sköna fotbollsföräldrar i Dalarna och i Göteborg då boysen spelar cup, det blir besök från Tyskland och sen får vi njuta i hängmattan med de där böckerna resten av semestern. 

Oj vad jag hade mycket på hjärtat idag då! Skönt att skriva av sig när man är lite låg känns nu genast bättre☺️

Kram och go måndagkväll

Lena

Hej då landet! Jag tror vi ses redan på fredag 🥰

Testa! Så god 😋 #becauseiamworthit

Jaha då var det klippt igen

Gräset alltså. Det var i söndags vi klippte gräset, i söndags! Sex dagar sen och nu var det långt igen. Jaja motion kallas det och sen blir det tokfint när det är klart. Maken stortvättar bilen in-och utvändigt och jag klipper gräset det roar vi oss med en dag som denna. Vädret är lite halvkissigt, molnigt och ibland kommer lite regnstänk. Lite typiskt dalaväder skulle jag säga och efter att tillbringat 36 somrar här så vet jag vad jag pratar om. Att man klipper gräset i regnstänk är precis som det ska va 😄

Nu vill lillsmurf spela crockett!

Må så gott ❣️

Det regnar nästan alltid i Fjärdhundra/Enköping, 9 av 10 ggr när vi swishar förbi på väg till landet regnar det. Vill inte bo i Fjärdhundra 🙄

Fredag den 24 maj

Idag åker vi till landet när vår minsting slutat skolan. Vår storing ville inte följa med denna gång så hänger hemma hos kompis istället. Har veckohandlat på morgonen både hem och till landet. Gjort ny granola, tvättat och suttit i solstolen med en bok tills solen gick i moln, njuter till fullo av ledig fredag mao.

Nästa vecka också kort vecka härlich! Vill åka till landet då med men mitt storhjärta har domaruppdrag bl a så vi får se hur vi löser det. 

Må så gott alla och en riktigt trevlig helg på er❣️

Pappan har blivit tokig! Tyckte vi andra som doppade tårna i det 12 gradiga vattnet igår vid ”vår” badplats🥶

Sparkcykeln återfunnen 😅

Fejjan

Sent igår kväll när vi krypt ner under täcket viskar vårt lill❤️ som lagt sig i vår säng som man får ibland när man är liten och bara vill känna lite extra trygghet, ”jag kom på en sak... jag glömde min sparkcykel på idrottsplatsen...” 

I nästa stund blir han jätteledsen och gråter när han kommer på att det kan vara så att han inte får tillbaka den. Nånsin. Ja ganska jättetroligt att den faktiskt är stulen i dagens samhälle. Till slut somnar lillskrutt efter att pappan i familjen, som åker jättetidigt till jobbet på morgonen, lovat att svänga förbi IP och leta efter den.

Så imorse ringde maken och sa att på IP fanns ingen spark. Nya krokodiltårar. Då kom jag på att jag kunde ju efterlysa sparkcykeln i en grupp som heter ”Ingaröbor” på fejjan, chansen antagligen minimal men hell värt ett försök. Och efter bara nån halvtimme lägger en tjej upp en bild på sparkcykeln och frågar om det är den här. JAA! Det är den!! Lyckan total när hon berättar att hon hittat den en bit från IP och att hon nu tar den till sitt jobb i säkert förvar tills vi hämtar den. Jamen gulle 🙏🏻❤️

Tänk va bra fejjan kan va den når ju faktiskt ut till ganska många vid såna här incidenter.

Lycklig son och lycklig mamma/pappa☺️

Kram o go onsdag!

Den lilla björkallén i sen eftermiddagssol på min promenad hem från busshållplatsen 😍

Klimatdagen

Idag har några härliga kollegor skapat LFs egna klimatdag med lite roliga aktiviteter som bl a klädbytarbord och plogga för de som vill på lunchen. Jag rensade lite kläder ur garderoben och skulle haft en kasse med mig, perfekt om någon annan vill ha. Men jag glömde kassen såklart men tar med den imorgon istället.

”Plogga” då, vet ni vad det är? Slå ihop orden jogga och plocka så har du ordet. Man ger sig ut och joggar och samtidigt plockar man skräp vartefter man stöter på det och att fylla en kasse går ju fort med allt skit som ligger i naturen. Tyvärr. Kul och en bra ide tycker jag så hoppas fler företag/arbetsgivare/arbetsplatser ger en friskvårdstimme till sina anställda så man förenar nytta med motion med en timmes plogga 😃👍 så kanske idioterna som kastar skräpet kan lära sig nåt om de ser andra städa efter dom. Man kan ju alltid hoppas.

Maken ville träna ikväll och ha sällskap men lusten fanns inte alls. Så jag stökar runt hemma istället för känner att jag ligger efter med sysslor och vill beta av listan så lugnet kan infinna sig. Middagen för mig bestod av fröknäcke med en god ost och en stor kopp te. Vet inte om det är värmen ute som gjorde att aptiten plötsligt försvann för det liksom räckte.

Vattnar potatislandet och mina plantor, vågar man snart flytta ut tomaterna, chilin, basilikan i stora planteringslådan, vad tror ni..?!

Kram o go kväll på er❣️

 

Hemma igen och vardag igen. Bild från trappen vid stugan i helgen och givetvis på den vackraste vovven 😍

Söndag: plantering, hemresa och lite fotboll på det

Regntung himmel vaknar man upp till denna morgon vilket inte var en surprise då väderappen har hintat om regn denna dag hela veckan.

Och inte gör det oss nåt då vi kommer sitta i bil en hel del idag,  hemresa. Ska få ner lite blommor i jorden och lite lökar jag tog hemifrån innan vi åker hem.

Jaha satt ni och tittade på mellon  igår då, jag orkade till Lundviks låt sen gick jag och läste bok istället. Mams och yngsta satt kvar med chips-och godisskålarna. Dom sover såklart fortfarande nattsuddarna.

När vi kommer till Stockholm i eftermiddag så blir det att vi direkt åker till fotbollsmatch med lill❤️. Så vore nice om det kunde vara uppehåll i regnandet då 🙏🏻

En trevlig söndag på er va rädda om er och varandra❣️

 

Årets första klipp 🌾

Hej lördag, landet och trogna läsare 👋🏻

Hej alla sköningar som är här inne och läser och jag vet att några av er har uttryckt önskemål om att lämna kommentarer och vet ni ?! Jag skulle ÄLSKA om jag fick lite kommentarer men jag har verkligen tummen mitt i handen när det gäller tekniska saker kring detta med bloggande och har ingen direkt i min närhet (ja e ju lite hemlig.. eller tror att jag e iaf 😂) som skulle kunna hjälpa mig heller, men det kanske löser sig jag ska försöka fixa till den biten. Lovar o försöka!

Vi är här på landet och myser mams är med och efter en eftermiddagsdrink tog vi tag i lite sysslor, storstädning av kök och badrum och gräsklippning på det. Köttet ligger i marinad och ikväll blir det grillning innan mello. En superhärlig dag och vi bara njuter.

Hoppas ni gör det med!

kram Lena

 

kl 23:45 i min säng i stugan

Kvällskörningen upp till landet gick bra det var fritt på vägarna och jag spanade mest oroligt efter djur som rör sig i skymningen. Kl 20:00 lämnade vi ön och ca 3 timmar senare svängde vi in på uppfarten. Plockat in frukostmaten i kylen, satt på elementen och bäddat sängarna. Nu snart faller ögonlocken ihop och jag kryper långt ner under täcket och ler lyckligt över att vara på plats i stugan igen.

Godnatt och ses i möra 💕

Godmorgon från trött böna (höna)

Ja men nu kör vi torsdag!

Godmorgon!

Tänkte börja inlägget med ett lästips, Flykten från läger 14, skriven av den amerikanske journalisten och utrikeskorrespondenten Blaine Harden, handlar om en mans berättelse om sin födelse, sin familj och sitt liv i ett nordkoreanskt arbetsläger och sin flykt från detta hemska ohyggliga och bortom all humanitet. Bra skriven bok och det är nästa lite svårt att ta det till sig att det faktiskt pågår just nu i Nordkorea.

Drar till med ett tips på en miniserie som går på HBO just nu när jag ändå är i farten, Chernobyl, ja ni hör ju på namnet vad den handlar om, precis om olyckan i reaktorn i kärnkraftverket i Chernobyl. Lite ont i magen när jag tittar på den men måste liksom ändå titta.

Jaha torsdag mina vänner och vad hittar ni på för skoj idag då?

Själv har jag vanlig arbetsdag tänkte ändå checka ut vid tretiden för att nyttja en friskvårdstimme och då blir det en promenad från Gärdet till Slussen. Blir inte skojsigare än så men får väl duga.

Så får önska dig en riktigt fin torsdag❣️

Kram Lena

Fin va! Den lilla björkalle’n ❤️

Onsdag den 15 maj

Vad vackert det är i naturen nu älskar min promenad mot bussen genom skog och förbi några sommarhus på grusväg och mot slutet genom den lilla björkalle'n. 

Idag fyller en gammal vän till mig år grattis J!

Idag kommer jag ha IT dag vilket innebär oftast en del möten, inte ovanligt att mötena hålls på engelska då största delen av vår IT verksamhet är outsourcad till Indien. 

Annars mitt i veckan hörrni times flies! På fredag åker vi efter lillsmurfs sena match upp mot stugan så en helg på landet stundar. Skönt med lite lugn o ro i stugan denna helg när förra blev rätt full. 

Må så gott alla sköningar och ha nu en fantastisk onsdag och ta gärna tre djupa andetag om ni är i naturen de doftar så ini bängen gott därute ❤️

 

Fisk till middag

Är mitt uppe i matlagningen men pausar o väntar på att fisken ska bli klar i ugn och på att potatisen ska bli färdigkokt. Passar på att klämma in ett litet inlägg så ni vet att jag lever!

Tisdag = fiskdag, iaf i den kommunala skolan här på ön så serveras det alltid fisk till lunch på tisdagar. Och då kan det vara lite klantigt av mamma Lena att även servera fisk till middag kan man tycka.

Ja det kan man verkligen tycka men serru ibland blir det så bara för även solen har sina fläckar 😜Och nu visade det sig att det kanske inte blev så tokigt ändå för lillprins fick följa med kompisen på Bajenmatch igen. So one down som inte äter middag med oss ikväll. Och det råkar ju vara kommunala-skola-barnet. Sicken tur. Och sicken tur att friskole-barnet, storprins, är Sthlmsveggie  och äter gärna fisk flera ggr i veckan även om det har serverats till lunch. 

Vet ni förresten att vi svenskar äter alldeles för lite fisk, de flesta äter tydligen fisk endast 1-2 ggr i veckan vilket tydligen är alldeles för lite. Enligt Livsmedelsverkets näringsrekommendation borde vi äta fisk 2-3 ggr i veckan. Bra givetvis också att tänka på är att minska köttkonsumtionen rejält om vi tänker på klimatfrågan (vilket jag hoppas alla tänker på som satt barn till denna värld!).

Ja vi tänker på det iaf. Vårt mål är att få in fisk och skaldjur på menyn vid iaf tre av veckans middagar och sen blir det vegetariskt 2-3 ggr i veckan och kött 1-2 ggr i veckan. Så tänker vi när det planeras vecko-matschema. Känns bra.

Pling! Fisken är klar 👍

kram och en fin tisdagkväll på er❣️

P.S. Måste bara delge detta smaskiga recept och supereasy dessutom,  prova! Kommer garanteras gillas av alla i familjen:

Ingredienser:

900 g fast potatis , 150 g haricots verts

600 g vit fisk, tinad

salt och peppar

2 dl crème fraiche, 1/2 fiskbuljongtärning, 1 dl vatten, 1 ask färsk gräslök (à 20 g), 1 citron

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C.

Koka potatisen. Ansa och lägg bönorna i vattnet några minuter mot slutet av potatisens koktid.

Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra.

Koka crème fraiche, buljongtärning och vatten i en kastrull. Smaka av med salt och peppar. Hacka gräslöken och rör ner i såsen. Riv skalet av citronen och rör ner. Smaka av med citronsaft.

Häll såsen över fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter. Servera fisken med bönor, potatis, sallad och citronklyftor.

Sköna söndag

Skrotat runt en del typ flyttat runt blommor på altanen städat badrum och fixat tvätten. Lite så där man gör en söndag.

Sen har vi hittat ett nytt träningsförslag som kan funka, vi värmer upp med en powerwalk som avslutas med ett pass på utegymmet medan lill❤️ har fotbollsträning👍 Det testade vi idag och det var en riktig hit, jag menar bra träning är ju den som blir av eller hur! Och här kommer man iväg när det ändå ska skjutsas och det fina utegymmet ligger endast ett stenkast från fotbollsplanen. Ett gratisgym under bar himmel och inge folk där heller. Perfekt. Då ska vi bara få in en rutin på detta..

Framåt kvällen blev det en sväng till bror då hans äldsta fyllde 11 år. Smidde planer med min underbara svägerska som vi alltid gör när vi ses.

En skön söndag helt enkelt.

kram Lena

Utanför stor❤️s hus får pelargonerna lä

Lördagen den 11 maj 

Vi kickade igång dagen med en tidig fotbollsmatch för lill ❤️ och vinst borta för killarna ja galen vinst med typ 24-3. Inte kul för nån.

Tog donken med mig hem och efter dusch och fix va det dags att bege sig till Ingarö kyrka, den vackraste lilla träkyrka alldeles vid vattnet. Kyrkan där vi gifte oss och där våra pojkar är döpta. Och nu va det dopdags igen av hmm låt se...min svägerskas nya mans äldsta dotters lilla son. Tror jag fick till det. Det va så fint o gulligt allting och den lille prinsen skötte sig exemplariskt hela ceremonin. Efteråt var det dopfika å herremin sånt kakbord! Har aldrig varit på en dopfika där det serveras sju olika sorters kakor, två varianter av cup cakes, btw gudomligt goda(!) och dessutom allt hembakat! Åsså givetvis jättetårtan på det. Mormorn till den lilla finingen hade ordnat med detta fantastiska kakbord, hon måste ha bakat o bakat i flera dagar. Så himla massa gott och man åt såklart på tok för mycket.

Nu hemma igen och tanken var en tacomiddag ikväll men alla är fortfarande tokmätta av alla godsaker vi tryckt i oss så vi får se om vi nånsin blir hungriga igen.

Vad hittar ni själva på en dag som denna?

kram Lena

Presentbordet 🤩

Dopfika 😜

Årets pelargon: Chokladpelargon 👌

Tjoho!

Woop woop ledig fredag idag 🙌🏻

Snart skjutsa min minsting till skolan sen veckohandling. Matlista och matschema för nästa vecka klart sen länge, en rutin jag haft sen man fick sitt första barn. Underlättar vår vardag enormt att inte behöva fundera på vad vi ska hitta på o äta idag etc.. listan på sju middagar finns på kylskåpet och ingredienser till dessa finns i skåpen, så det är bara att välja. Hur smidigt 👌

Alla i familjen får vara med och tycka/bestämma/önska vad vi ska äta under kommande vecka, så alla är med på banan. Till helgen läggs det alltid mer tid på matlagning och mer avancerade rätter provas, alltid kul o testa nya recept eller en favorit i repris, både maken o jag tycker om att laga maten tillsammans med nåt gott i glaset. Kvalitetstid.

Bara win win, tid & energi kan läggas på annat under vardagarna än småhandling o huvudbry och sen är det såklart även bra för plånboken.

Jag har ju både ett matintresse och tycker det är kul att skriva listor så en högtidsstund för mig att varje vecka göra matlista/matschema utifrån att surfa runt o kika på recept etc

Annars då ja ledig fredag så vad ska jag då hitta på för mys. Först skulle jag vilja skrota runt på tomten lite. Ja men ni vet fixa lite😊 tror det blir så efter handling. Sen blir det träningspass, powerwalk & hantlar, smygstartar foten som btw är mycket bättre. Helt fantastiskt va kroppen läker fort!

Och HELT fantastiskt att man har en ledig fredag att fylla med va man vill! Älskart ❤️

Köpte mig årets pelargon häromdan Chokladpelargon, vilket toppen namn! Slå ihop två tok-gilla-saker, choklad & pelargon och det kan bara bli en top noche. Pelargon älskade blomma som är en av mina favoriter.

Må så gott alla och ha nu en fantastisk helg❣️

Kram Lena

Ett minne: Selma & jag åker folkan, här har vi lämnat barn i skolan ❤️

onsdag

Jaha så var det mitt i veckan då och en kort sådan för mig eftersom jag är ledig fredag. Funderar på att åka upp en sväng till mor min efter jobbet imorgon har ett paket till henne nåt hon beställt som har levererats till mig. Sen är det fullt ös igen helgen som kommer med dop, matcher, kalas och just det koutsläpp tjihooo! Vilar gör vi i graven. Hoppas ni oxå har en massa goa planer framåt.

Underbar bild på Selmisen dök upp som ett minne på fejjan😍

Må bäst!

Kl 06:37 imorse och lill ❤️ och jag ser bussen komma

Måndag

Kastades in i vardagen efter en tokmysig helg på landet inte beredd. Inte alls. Belamrad med jobb efter en vecka borta och stressen kommer smygande. Ångest. 

Skitdag

Hoppas er var bättre❤️

Kram Lena

Vår gård från en vinkel...

...och från en annan

Vackra gårdar allt med en vidunderlig utsikt över bergen

Och min fina också❤️

Husen vi passerar på vår promenad..

...de vackra röda stugarna med gärdsgårdarna

Vill inte åka hem 😩

Efter-frukost-mys

Söndagsmys i stugan

Andra morgonen med lång sovmorgon måste vara lantluften för oj va jag sover. Maken fixade frukost och vi andra klev upp till dukat bord. 

Nu myser vi tillbaka i sängen med ett avsnitt La Treve en belgisk serie som är riktigt bra. Ska plantera lite lökar och köra lite trädgårdsjobb snön försvann fort så fritt fram och börja jobba ute. Vi har inte bråttom hem så tänkte hänga här så länge vi har lust.

Go söndag på er ❣️

Lördagsbrunch

Hej mitt vinterland!

Stugan den 4 maj

Det snöade en del igår och visst ligger det vita kvar nu på morgonen efter en kall natt. Varmt i solen och vitt på gräsmattan. I maj. För ett år sedan låg jag i solstolen det var dyngvarmt och vi va i början av den otroliga värmebölja vi alla drabbades av och som höll i sig hela sommaren. Idag kan jag rulla ihop en snögubbe. Kontraster. Men visst är det mys på hög nivå att vara här. Alltid. Bara stugdoften får en o le.

Vi har haft en lång sovmorgon, ja även jag. Men nu tänker jag ordna brunch till min familj och tänkte servera (inspirerad av mittgodastefinaste.se) amerikanska pannkakor, jordgubbar/sirap, youghurt, stekt mandelpotatis, stekt korv, stekta ägg, cournichons, juice, varm choklad och kaffe.

Sen försöker vi oss på en promenad och i övrigt tar vi dan som den kommer. Ingen plan bara va.

Vi ses!

kram Lena

Snöar den 3 maj och den digitala vården

Sitter och väntar medan sonen klipper sig och vänder blicken ut och ser att det snöar. Meh! Vafalls! Det är ju maj månad och solen ska skina och smalbenen och armarna ska få färg. Ok fattar ett litet smärre bakslag bara o jag står ut med det det gör jag.

Sonen blev iaf av med gipset sådan oerhörd lättnad för honom och nu väntar ett par veckor sjukgymnastik sen ska nog fotbollen få smygas in igen.

Glad för hans skull.

Jaha o min fot då. Jo så här är det jag drar  mig för att söka vård som nämnt så jag provade imorse Min doktor, dvs man får ett utlåtande digitalt av en specialistläkare utifrån ifyllt frågeformulär och inskickade bilder på foten. Vet inte om utlåtandet kan stämma då ingen klämt och kännt på foten och riktigt undersökt den men så här blev iaf den digitala domen: ”Du har sannolikt slitit av ledbanden i fotleden. Vad vi på läkarspråk kallar för fotledsdistorsion. Det läker utan gips och operation. Men det tar ett antal veckor. Det är bra att använda foten.” Slut citat.

Ja vad ska man säga om det. Vet inte hur i fåglarna denna läkare kan veta att jag inte har nåt brutet i fotet? Men vet ni jag väljer att tro på detta. Så. Men lite knasigt är det nog.

Vi åker snart till landet och får middag hos mams ikväll. Gött!

Ha en underbar fredag nu så dyker jag snart upp igen!

kram Lena

 

På en frisörsalong i stan

Just saying.

Glad skit trots krämpor. En bild på foten ska ni slippa blir ett på detta vackra nylle istället😜

1 och 2 maj hemmavid med ont i foten

Foten ser ut som en karta, den är blå lila grön och gul, så vacker så. Envis som synden så vägrar jag ta mig till vårdcentralen japp vägrar. Tänk om jag oxå skulle bli gipsad herremin det går ju inte. Och förresten så kan jag stödja på den vicka på den och nästan gå helt felfritt,  sådeså. Foten är bara inte så vacker mest svullen & färgglad.

Men hela jag är ju svullen och färgglad så passar mig på nåt sätt.

Så jag är hemma idag med och mest troligt imorgon oxå. Har dessutom en snörvlig och hostig kille här hemma som jag pysslar om bäst jag kan.

Imorgon ska min stora fining kanske bli av med gipset och vi har tid vid halv elva på Barnortopediska i Wasastan, efter det ska han klippas på närliggande salong och sen äter vi mest troligt sushi-lunch innan avresa mot landet. Jag menar ont i foten kan man ju lika gärna ha på landet eller hur?!?

Vad kallt det plötsligt blev när vi gick in i maj och nu har vi haft regn tillofrån i snart två dagar. Behövligt för moder jord. Tror på en grön explosion efter detta.

Hoppas ni oxå har en skön plan för helgen!

kram Lena